Amur de 23 de kilograme prins pe Dunare!

O partidă memorabilă de toamnă la Giurgiu.

În numărul 5 al revistei Pescuitul pentru toți, puteți afla detaliile partidei memorabile a lui Sorin Ionescu pe Dunăre.

Pentru că a venit toamna și crapul a început să mănânce pe Dunăre, ne-am hotărât să facem o expediție de 24 de ore în zona Giurgiului, unde auzisem că se prinde destul de bine în această perioadă. Știam că pe acolo sunt doar câteva locuri accesibile de pe mal, așa că nu am avut altceva de făcut decât să intram pe Google Earth și să luam la puricat toata Dunărea, bucată cu bucată, încercând să stabilim un traseu.

În apropierea satului Gostinu am văzut o insula destul de mare care desparțea Dunărea în două brațe, iar la capatul acesteia se forma un cot. Era clar că acolo sunt aduse de curent și depozitate toate crengile si toți copacii de pe pământ, fiind probabil un loc preferat de crapi.

Am hotărât să iau cu mine trei lansete de 3.60 metri, trei mulinete Daiwa Infinity cu fire groase 0.40 mm, rod pod echipat cu senzori, cort, cizme și un minciog mare cât toate zilele în care încăpea cu usurință orice crap. Bineînțeles, din bagaj nu lipsea trusa de accesorii, plumbii Grippa de 140 de grame, leadcore lung de 70 cm și carlige anti eject nr. 4 legate cu fir textil de 25 lb.
La Dunare eu folosesc și recomand montura elicopter. Acest tip de montură nu se încurcă atunci când curentul o plimbă pe fundul apei.

Ca nadă am folosit porumb preparat după o rețetă proprie care mi-a adus întodeauna peștele pe vad în ape sălbatice. Pentru a putea nădi cât mai corect în curent, am amestecat porumbul cu pământ și am făcut bulgari cât mai mari. Această metodă ajută ca nada să coboare mai repede și mai grupat pe fundul apei fără a fi împraștiată prea tare de curent. Am aruncat, în amonte, vreo 50 de bulgări de mărimea unei mingi de handbal, cu speranța că vor rămâne ceva boabe de porumb prin pragurile și crengile din zona în care pescuiam.

În jurul prânzului o trăsătura serioasă la lanseta de pe 4 metri anunță primul pește mai mare și după un dril de vreo 15 minute am reușit să scoatem un frumos crap romanesc de 11 kg. Era clar ca și peștele mare venise pe vad și vor mai urma și altii.
Fragment din ” Amur de 23 kilograme prins pe Dunăre”, numai în numărul 5 al revistei Pescuitul pentru toți.

Postat de pe 22 Jan 2013, in categoria CRAP, SPOT. Poti urmari raspunsurile la aceasta postare prin RSS. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

LASA UN COMENTARIU

Log in | Gabfire