Aplicatiile corecte ale carligelor

Exista trei forme, mari si late, de carlige folosite in pescuitul crapului.

Prima forma este cea denumita Wide Gape (deschidere mare), fiind poate cea mai folosita forma de carlig pentru crap din intreaga lume. Este un model indicat in cazul momelilor de fund, atunci cand pescuim la boilies insa poate fi folosit deasemenea si cu orice tip de momeli flotante.

 

Longshank este poate cel mai folosit model de carlig pentru monturile de tip snowman. Dupa multe experiente, pescarii au realizat ca acest tip de momeala, cu o bila de fund si un pop-up lucreaza cel mai bine cu un carlig cu tija lunga.

 

Kurv Shank sau Anti Eject, este o forma de carlig foarte versatila, care lucreaza cu aproape toate tipurile de momeli. In aceasta aplicatie, am ales o montura KD, foarte usor de realizat si care nu necesita elemente suplimentare.

 

In numarul 3 al revistei Pescuitul pentru toti, pe acelasi subiect: Montura Blow Back pentru Wide Gape, Snowman pentru Longshank, KD pentru Kurv Shank, Mici bricolaje pentru monturi si Cu ce inlocuim vartejul articulat.

Postat de pe 24 Aug 2012, in categoria CRAP, SPOT. Poti urmari raspunsurile la aceasta postare prin RSS. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

1 Comment for “Aplicatiile corecte ale carligelor”

  1. Andrei, sunt mai multe tipuri de carlige. Ce zici de de tipul bent hook (ex Fox seria 5) sau de cele cu ochet pe spate pentru monturi rigide?


LASA UN COMENTARIU

Log in | Gabfire