Baitrunnerul si frana noului model Shimano BBRLC


Apărută în 1999, Shimano BIG BAITRUNNER, devine în scurt timp cea mai vândută mulinetă de crap din toate timpurile. Această mulinetă poate fi întalnită la majoritatea pescarilor amatori sau de competiție. Dupa 13 ani de supremație  producția acesteia este oprită lansându-se, ca răspuns, noul model, în două variante de mărime: Shimano Medium Baitrunner XT-A LONG CAST și Shimano Big Baitrunner XT-A LONG CAST. Aceasta din urmă o înlocuiește pe cea veche.

In Romania nu s-a incumetat nimeni sa o desfaca pentru a nu pierde garantia. PPT a dezasamblat-o!

BAITRUNNER (PPT+)

La modelul vechi apărea o uzură la nivelul unor angrenaje care facea ca mulineta să sară pe baitrunner în timpul forțării (dril), inconvenient inexistent la noul model datorită reproiectării sistemului de blocaj al baitrunner-ului.

FRANA (PPT-)

Cu toate că acționarea frânei de dril este mai facila, sistemul de frânare nu este unul de tip rapid, ceea ce reprezintă un inconvenient pentru mulți pescari.

 

Date tehnice Shimano BBRLC 2012

RAPORT DE RECUPERARE             4.6:1

GREUTATE          790g

RULMENTI CU BILE          5

RULMENTI CU ROLE        1

CAPACITATE TAMBUR MONOFILAMENT               0.35mm-550m, 0.40mm-400m, 0.45mm-300m

CAPACITATE TAMBUR FIR TEXTIL              0.15mm-1205m, 0.19mm-910m, 0.23mm-760m

Despre rulmentii, tamburul, greutatea, tuningul, tamburul de rezerva sau sistemele noului model BBLRC, in comparatie cu mulineta clasica, puteti citi in nr.1 al revistei Pescuitul pentru toti. Un articol semnat Costin Popescu

Postat de pe 5 Apr 2012, in categoria SPOT, TESTE. Poti urmari raspunsurile la aceasta postare prin RSS. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

LASA UN COMENTARIU

Log in | Gabfire