ZONA DE CONFORT: Prezentare brolly FOX Ultra 60

Un pescar care se simte confortabil este un pescar eficient, asta vă demonstrează Harry Charrington într-o recentă sesiune de pescuit de pe Lacurile Fenland.

OK, pescuitul la crap iarna nu va fi niciodată la fel de plăcut precum cel din zilele de vară, când te bucuri de soare, însă poate fi cel puțin la fel de ofertant. Având în vedere calitatea echipamentelor moderne și o puțină planificare, putem face ca o astfel de partidă să fie încă o experiență plăcută. Trebuie doar să luăm în considerare câteva lucruri pentru a putea garanta asta.

Ultra 60 

Sunt un pescar care preferă brollyurile, îmi place că sunt ușoare, se montează rapid și sunt mult mai comode decât corturile mari și înalte, însă multe dintre ele nu sunt potrivite pentru vreme rece. Am trecut de această etapă, să folosesc un brolly simplu, deschis, un sac de dormit subțire și cât mai puțin echipament doar pentru a fi „la modă”. Oricum, indiferent de cât de mult mi-ar plăcea pescuitul, iarna, majoritatea partidelor mele nu erau nimic altceva decât niște teste de anduranță. În aceste zile, când multe lucruri s-au modificat, totul se reduce la alegerea echipamentului potrivit în zonele importante. Am rămas la brolly, însă am trecut la un sistem complet, și nu doar la un adăpost simplu. Anul acesta am lansat Ultra 60, un sistem care duce brolly-urile la un alt nivel. Materialul extern Ven-Tec este atât de bun încât îl găsiți și pe cele mai scumpe corturi, rezistând la tot ceea ce presupune o vreme de iarnă, însă toată magia care se petrece este la interior, unde am adăugat o protecție la condens, creând astfel un efect de brolly cu două straturi, care va proteja de condensul care se produce în cazul brolly-urilor cu un singur strat. Credeți-mă, asta transformă modelul Ultra într-un adăpost foarte confortabil, mult mai apropiat de un cort însă cu toate avantajele unui brolly. Este important să menționez faptul că materialul folosit la protecția la condens este subțire și ușor, deci nu ocupă mult loc atunci când este strâns.

Protecție anticondens

Fiind mare, cu diametru de 60 de inchi (1,52 metri), cu lateralele extinse și cu panou frontal complet, ai foarte mult loc în interior, în mod cert cu tot ce ai nevoie pentru un confort suplimentar de iarnă, despre care vom vorbi imediat. De multe ori când petrec câteva nopți lungi de iarnă pe malul apei, îmi iau și laptopul, pentru a mai lucra puțin. Am destul de mult loc pentru toate acestea în Ultra 60, însă nu îmi este teamă de stricarea laptopului de la umezeală – pentru asta este foarte folositoare protecția la condens. Trebuie notat faptul că, de îndată ce devine foarte frig afară, folosirea groundsheetului este importantă, nu doar pentru a păstra echipamentul curat, ci pentru a reduce din frigul venit dinspre pământ.

Bocancii Explorere

În mod clar o pereche de cizme este absolut esențială – cumpărați cele mai bune cizme pe care vi le puteți permite. Trebuie să fie călduroase și, foarte important, trebuie să fie impermeabile. O talpă ceva mai groasă oferă mai multă izolare împotriva solului rece, iar o pereche de șosete de rezervă este bine-venită; nimic nu este mai distractiv decât să te plimbi prin stand sau să te urci în pat cu niște șosete umede. Când am realizat bocancii înalți Explorer am avut toate aceste criterii în minte, iar când am finalizat produsul, consider că l-am făcut perfect, în ciuda trepidației mele inițiale atunci când i-am purtat. I-am purtat exclusiv în această iarnă și s-au comportat genial. Ca și în cazul bocancilor, veți avea nevoie de un costum de iarnă impermeabil și bine izolat, iar principalul pont pe care vi l-aș da în cazul acestui subiect este să alegeți varianta cu geacă și salopetă, nu cu pantaloni. Oferă mult mai multă izolare în jurul brâului, dar în special în zona spatelui, când vă aplecați sau când nu aveți jachetă. O salopetă cu bretele este mult mai indicată în perioada rece și umedă decât o pereche de pantaloni și jachetă. Ah, da, și o căciulă, întotdeauna purtați o căciulă.

Patul

Să pescuiești mai multe nopți într-o perioadă rece, de iarnă, presupune utilizarea unui sac de dormit foarte bun și a unui pat. Eu folosesc sistemul Flatliner MK2, care are sacul integrat pe pat și care este suficient pentru tot anul. În perioada de toamnă târzie adaug pătura standard Aquos, însă dacă vine frigul atunci adaug pătura termică, care este ceva mai groasă. Dacă nu aveți grijă de confortul personal pe timpul iernii, atunci vi se va reduce radical eficiența în pescuit și nu în ultimul rând entuziasmul de a mai merge la pescuit pe o astfel de vreme.

Măriți-vă șansele

Un alt element-cheie în menținerea acestui entuziasm este alegerea făcută în cazul lacului. Nu încape îndoială că peștii se prind mai greu în lunile friguroase, așa că statul pe un lac care deja este dificil nu prea are sens. Alegeți un lac pe care se află suficient de mulți pești pe care să aveți șanse destul de mari de a-i prinde . Nu există motivare mai bună de a merge iarna la pescuit decât prinderea câtorva pești, așa că alegeți un lac pe care aveți șanse mari de a prinde și mai ales simțiți-vă bine! Pregătirea de iarnă Pentru a termina subiectul lacuri, dacă stați câteva nopți la pescuit, atunci un lac pe care se află toalete adecvate și chiar și un duș este un bonus, la fel și un restaurant care să livreze o masă caldă, cu atât mai bine! Aceasta este pregătirea mea de iarnă. Nu am discutat despre tactici și strategii de pescuit pentru a avea câteva trăsături – acesta este un alt subiect, pentru o altă zi…

Text și foto: Harry CHARRINGTON

Postat de pe 11 Mar 2018, in categoria CRAP, SPOT. Poti urmari raspunsurile la aceasta postare prin RSS. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

LASA UN COMENTARIU

Log in | Gabfire