CARP BUSTER

Aceasta este rubrica în care Alex Matea, campion national la 22 de ani cu lotul Nexgen, chestionează profesioniștii pe subiecte de real interes pentru orice pescar de crap, începător sau avansat.
De data aceasta și-a propus să dezvăluie tipurile de cârlige folosite pentru momelile flotante de Tata Nițu, Dan Mitrănescu, Mircea Gheran și Vasilică Baboieru. Pop up-uri sau boabe flotante de plastic, momeli cu care cei patru intervievați au adus la mal – de-a lungul timpului – sute de tone de crap. Asadar…

Ce cârlige folosiți pentru momelile flotante?

Tata Niţu
Nu sunt un adept al cârligelor scumpe și consacrate, ci al celor care își fac cât mai bine treaba, fiabile. Cârligul este primul element al monturii pe care îl întâlnește crapul, deci el trebuie atent selecţionat.

Mircea Gheran
Atunci când pescuiesc  cu momeli flotante, folosesc de obicei cârligele de tip Kurv Shank (tija curbată), fiind unele nu foarte întâlnite la acest tip de pescuit. Pentru mine nu este importantă firma, ci modelul.

Vasile Ivan ( Baboieru’)
De trei ani pescuiesc cu cârligele Sasame Thinner’s, unele  perfecte pentru mine, pe care le folosesc în toate situaţiile, atât la momeli flotante cât și la cele de fund. După mine echilibrarea perfectă este atunci când cârligul stă ridicat în ochet.

Dan Mitranescu
Calitatea unui cârlig de pescuit constă prioritar în cât de bine inţeapă, mai precis cât de bine este ascuţit vârful. Consider că la un cârlig, în privinţa formei, contează numai distanţa dintre vârf și coadă și unghiul de înţepare.

Mai multe detalii despre carligele folosite de cei 4 mari pescari de crap, situatiile in care le folosesc sau alte trucuri puteti vedea in articolul din primul numar al revistei.

Postat de pe 13 May 2012, in categoria CRAP, SPOT. Poti urmari raspunsurile la aceasta postare prin RSS. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

2 Comments for “CARP BUSTER”

  1. Alin Hulea

    Nu mai gasesc de cumparat prima editie, se poate cumpara la comanda ? Ma intereseaza ce model de carlige sunt cele cu scris in japoneza/chineza si daca se pot achizitiona de undeva de la noi. Mersi

  2. ppt

    Din pacate nu se poate comanda prima editie decat daca se cumpara pachetul cu cele 5 reviste ale acestui an. Carligele sunt numite Uni Hooks si sunt folosite de catre Tata Nitu. Se pot cumpara de la diverse magazine de cartier.


LASA UN COMENTARIU

Log in | Gabfire