Ce este un boilies bun?

Bogdan Dragăn: Cel mai important pas în ecuația unei partide de pescuit la crap este să determini peștele să-ți accepte boiliesul cu care nădești.

Să mănânce, iar apoi să mai caute respectivul boilies. Crapul are un sistem digestiv primitiv, dar are o capacitate foarte interesantă – aceea de a recunoaște valoarea nutritivă a boiliesului. Dacă peștele consideră că o anumită nadă nu-i face bine, o să caute mâncare în altă parte.

În momentul în care prindem un crap și constatăm că în burta lui se află nada noastră, pe care a acceptat-o și o consumă într-o cantitate mai mare, se poate spune că pescuim la boilies. Și că am făcut ceea ce trebuie și avem peștele pe patul nostru de nadă. În acest moment începe cu adevărat o partidă reușită. Nu există bila-minune pe care o pui pe firul de păr și prinzi crap, la fel cum nu există ingredientul-minune pe care îl pui în boilies și prinzi numai tu de pe tot lacul. Există nadă bine făcută și o strategie de pescuit corespunzătoare.

Diferența dintre pelete și boilies
Peleta este făcută întotdeauna dintr-un mix slab calitativ. N-o să producă nimeni pelete dintr-un mix bun, un mix care costă mult, pentru că nu rentează.
Un kilogram de pelete n-o să coste niciodată cât un kilogram de boilies. În general, peletele se fac din resturi, din ingrediente ieftine, fiecare producător încearcă să scoată un preț cât mai mic. Totuși trebuie să recunosc că există pelete bune pe piață.

Dacă doriți să vedeți și care culoare a boiliesului prinde mai bine sau ce anume trebuie să folosiți – Birdfood sau Fishmeal – în funcție de anotimpuri, cititi interviul cu Bogdan Drăgan din numărul 23 al revistei noastre.

Postat de pe 21 Jun 2017, in categoria CRAP, SPOT. Poti urmari raspunsurile la aceasta postare prin RSS. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

LASA UN COMENTARIU

Log in | Gabfire