TOP 10 – cele mai vandute mulinete din toate timpurile

O mașină care se vinde în milioane de unități nu are nevoie de nicio carte de vizită. Succesul vânzărilor exprimă clar fiabilitatea și calitatea unei mașini. Așa
este și în cazul mulinetelor de pescuit: când un model este construit în milioane și milioane de exemplare, cu siguranță are niște calități.

În numărul 23 al revistei Pescuitul pentru Toti puteti vedea un top cu 10 mulinete de excepție, care s-au remarcat de-a lungul istoriei prin vânzări fabuloase. E vorba numai despre mulinete clasice, a căror fabricație era cândva monitorizată și fiecare produs avea serie unică ștanțată pe corp. Azi, mulinetele moderne sunt făcute la grămadă, fără individualitate și personalitate, fiind înlocuite an de an de noi modele, chipurile mai avansate.

Cea mai vândută mulinetă din toate timpurile a fost și va rămâne, probabil pentru eternitate, Mitchell 300. O mulinetă care a fost construită în peste 15.000.000 de exemplare, fără să primească modificări semnificative în construcție. Mulineta francezilor de la Mitchell a luat naștere în 1939, având un sistem de angrenaje cu patru roți dințate și cu opt contacte directe pe dinți, acest model fiind construit până la începutul anilor ’90. Au existat mai multe variante îmbunătățite, numite 300A, 300S, 300C și așa mai departe, însă modificările erau minore, referitoare la tambur sau la rulmenți, angrenajul fiind mereu același.

Mitchell a realizat și câteva modele evoluate de 300, pe care le-a numit 350, 400, 410, toate funcționând pe același principiu inteligent. În total, Mitchell 300, aceeași mulinetă, identică mereu, a fost construită în 13.128.960 unități, dar, dacă punem la socoteală și celelalte variante care au derivat din ele, ajungem la peste 15.000.000 de mulinete cu numele de 300 și peste 25.000.000 de mulinete asemănătoare vândute. Un record care rămâne în picioare și care ne arată ce înseamnă, cu adevărat, calitatea unei mulinete de pescuit.

Autor: Valentin Manus

Postat de pe 30 May 2017, in categoria PPT GEAR, SPOT. Poti urmari raspunsurile la aceasta postare prin RSS. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

LASA UN COMENTARIU

Log in | Gabfire