CLENII DIN RÂUL SECRET

clean-staicoviciCleanul este un capitol aparte pentru orice pescar de spinning care își ia în serios pasiunea. Este peștele care nu se lasă păcălit cu una, cu două de ficțiunea predatorială pusă în scenă de năluci, este ciprinidul care stabilește probabil cea mai directă legătură cu pescarul. Spun asta, pentru că nu știu clean care să iasă din cotlon pentru a ataca prada fără a fi sigur că din apă, și mai ales din afara apei, nu îl paște vreun pericol.

Cleanul, personajul principal al acestui articol, este peștele care suportă cel mai puțin prezența omului. De aceea este și cel mai greu să te apropii cu nălucile de el. Să-l faci să și muște din ele, asta este o altă poveste.

Am ajuns în periplurile mele pescărești împreună cu echipa de filmare a seriei „Răpitori fără reguli”, de la Fishing and Hunting, pe un râu superb și plin de cleni capitali. Cu doi ani în urmă realizam în Delta Dunării două episoade împreună cu Peter Sztahovits, un tânăr pescar maghiar, bine cunoscut în țara vecină, autor de articole în revistele de pescuit și membru al lotului național de spinning. Dacă acum doi ani Peter a făcut cunoștință cu pescuitul top water la știucă, iată-mă acum pe mine în premieră la un pescuit de clean pe unul dintre cele mai tari râuri populate cu acest superb pește în proximitatea României.

clean-malin

La invitația lui Peter am mers în Slovacia, pe un râu al cărui nume nu-l voi dezvălui aici, o dorință expresă a lui și a celorlalți pescari maghiari care au descoperit această minunată apă.

Postat de pe 6 Dec 2015, in categoria SPINNING, SPOT. Poti urmari raspunsurile la aceasta postare prin RSS. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

LASA UN COMENTARIU

Log in | Gabfire