Cum sa prinzi somn mare

Somnii sunt vânători nocturni, corpul le este acoperit de senzori receptivi cu care simt vibrațiile din apă, iar cu ajutorul mustăților pot simți chiar și cele mai mici variații chimice ale apei, astfel conducându-i către cea mai apropiată sursă de hrană, de la pești și crustacee până la păsări și mamifere mici. Când ai de-a face cu acești senzori fini, echipamentul trebuie să fie extrem de dur, dar în același timp și delicat.

Fiind niște prădători serioși, aleg de cele mai multe ori să-mi poziționez momeala la suprafața apei, astfel încât să redau prin montură ideea unei prăzi ușoare – un pește în agonie, care se zbate și transmite multe vibrații în apă.

Sunt mai multe tehnici de pescuit la somn cu momeală vie la suprafață, despre care vă voi povesti mai amănunțit într-un alt articol, dar acum vă prezint montura pe care o folosesc cel mai des și la care am cele mai bune rezultate.

Monturile sunt concepute de mine, după propria experiență și după propriile nevoi. Au la bază un forfac dintr-un multifilament gros de aproximativ 50 cm, cu două ancore puternice potrivite pentru a agăța un caras de 400-500 g, iar în capătul acestuia stă un flotor cilindric lung de 80 cm, rolul lui fiind acela de a împiedica momeala să se încurce de linia principală și de a transmite vibrații în apă prin zornăitorile din interiorul lui.

De celălalt capăt al flotorului este legată linia principală pe care culisează un plumb de 400 g și care va ajunge pe fundul lacului, imediat sub montură, după ce aceasta este plantată. Astfel veți avea carasul poziționat într-un punct fix la suprafața apei, nu se va încurca și veți avea un surplus de vibrații redate de flotor.

 

Postat de pe 27 Jul 2017, in categoria SPOT. Poti urmari raspunsurile la aceasta postare prin RSS. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

LASA UN COMENTARIU

Log in | Gabfire