EFTTEX 2012 – ziua 2

Daca in prima zi, dupa cateva ore de luat la rand standurile din EFTTEX, ajunsesem la concluzia ca as avea nevoie de cel putin patru – cinci zile pentru a putea studia fiecare produs expus, a doua zi lucrurile s-au mai clarificat putin. Pastrand focusul pe echipamentele care efectiv conteaza, am reusit sa decopar destule produse interesante, despre care merita sa discutam mai in detaliu in revista. Pe langa numele consacrate din industria de profil, fie ca este vorba despre producatori europeni, japonezi sau americani, anul acesta companiile din China au venit cu avant, impunandu-se pe alocuri cu dezinvoltura. Este drept ca cele mai solide incercari asiatice pe piata europeana sunt cele mixte, cu conceptul pe batranul continent – in special Franta si Italia – si productia in China.

As sublinia aici impresia placuta pe care mi-a facut-o compania franceza Rein, cu lansete si naluci din clasa Light si Medium Light realizate la nivelul celor mai exclusiviste produse nipone. Evident ca nu lipsesc nici nume noi europene, care – dupa cum o sa vedeti – au debutat furtunos.

 

Dincolo de entuziasmul showului caracteristic acestei expozitii ajunse la cea de a 31-a editie, ce aduna practic toata suflarea industriei halieutice din Europa, se simte insa reculul economic general, care a taiat serios din avantul multor companii. Bref, avem in 2012 multi absenti de marca si parca mai putin dinamism.

Showul facut de Sebile la micul bazin in care acesta si-a prezentat o parte din creatii a inviorat totusi atmosfera care a cam lancezit la bazinul destinat demonstratiilor din zona Fly Fishing. Un loc aparte in peisajul de la EFTTEX 2012 l-au ocupat insa cateva companii din Rusia si Ucraina care, cel putin pe mine, m-au impresionat cu nalucile lor. Nu vreau sa trec aici nici peste faptul ca am intalnit la EFTTEX cativa importatori si retaileri din Romania, si ma refer aici la Arrow, Abrevis, Mim Team, FishShop cat si un expozant – Energofish.

 

Postat de pe 3 Jun 2012, in categoria SPOT, STIRI. Poti urmari raspunsurile la aceasta postare prin RSS. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

LASA UN COMENTARIU

Log in | Gabfire