EFTTEX 2012 – ziua 3

Decernarea premiilor la sfarsitul celei de a doua zile a EFTTEX pentru Best new product a readus in prim plan Shimano la categoria mulinetelor de spinning cu modelul Vanquish, in timp ce la baitcasting Zebco a strivit concurenta cu Exo 101 HPT. Daca Vanquish nu m-a convins, Exo mi-a demonstrat ca nu este vorba doar despre un design inovativ, ci si despre o mulineta care functioneaza ireprosabil. Chiar daca nu a fost in luminile rampei la premierile de sambata seara, Zebco Smoke, cu ambele variante – spinning si baitcasting – mi-au frant inima intr-o dragoste la prima vedere.

Totusi, rasfatatii acestei editii de EFTTEX sunt englezii de la Lynx, o companie care nu a venit cu produse spectaculoase, in schimb a venit cu o idee revolutionara care exclude nodul dintre carlig si fir. Este vorba despre un carlig care are tija tubulara si in care poate fi introdus firul, dupa care se sertizeaza, asa cum se face cu tubul care prinde bucla strunei metalice. Oamenii au venit chiar si cu un laborator HiTech de testare a rezistentei firului pentru a demonstra superioritatea conexiunii cu carligul prin sertizare, comparativ cu nodul clasic. Cert este faptul ca au reusit o dubla la categoria care decerneaza trofeul prin votul publicului, atat pentru Best new product, cat si pentru inovativitate.

Este de semnalat faptul ca la expozitie a fost prezent si standul celor de la easy2Hook, o companie americana care a patentat un carlig ce poate fi legat de fir fara nod, doar prin rasucire, capatul tijei fiind spiralat.

Chiar daca de la editia de anul acesta au lipsit greii importanti ai industriei echipamentelor de pescuit sportiv, asa cum este de pilda Daiwa, se poate spune ca au fost destule lucruri interesante de vazut. Rapala si Storm de pilda, au impresionat printr-o serie intreaga de noi culori si de modele ce au putut fi testate in tancul special amenajat pentru public.

Okuma, la randul sau, a impresionat cu noul model de lanseta special destinat pietei europene – Okuma One, cu un blanc de exceptie, componente de calitate si un finisaj la nivelul rigorilor lansetelor japoneze de High End.

Nu as incheia aceste randuri fara a atrage atentia asupra unui expozant din China, Lucky, care produce sonare wireless si camere subacvatice miniaturale, conectate la un display ce poate fi instalat in barca alaturi de sonar si GPS.

Mai multe detalii despre noutatile 2013 din lumea echipamentelor de pescuit in zilele urmatoare.

Postat de pe 4 Jun 2012, in categoria SPOT, STIRI. Poti urmari raspunsurile la aceasta postare prin RSS. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

1 Comment for “EFTTEX 2012 – ziua 3”

  1. Emilian

    Frumos !


LASA UN COMENTARIU

Log in | Gabfire