Fara plase

Ani de zile am jinduit după echipamentele, revistele şi cataloagele de „afară”. Apoi le-am avut şi noi pe toate acasă. După ceva capitalism, societatea de consum pe care am experimentat-o şi-a pus amprenta şi pe această pasiune legată de peşti şi pescuit. Dacă acum 20 de ani pescarii se uitau lung la mulinetele sau lansetele din reclama unei reviste glossy cu iz franţuzesc, englezesc sau american, astăzi aceiaşi pescari trec cu mare viteză peste o reclamă asemănătoare, mai ales dacă o găsesc într-o revistă de profil autohtonă. Adevărul este că supraoferta de scule de pe piaţă este dublată de o publicitate agresivă şi, de cele mai multe ori, mincinoasă, în contextul unui marketing ce a devenit o metodă mai mult sau mai puţin rafinată de manipulare.

Paşii înainte pe care i-am făcut totuşi în aceşti ani ne determină să nu mai credem orbeşte în vacarmul publicitar şi să identificăm rapid ce este plasare de produse şi ce nu. Reculul presei scrise, resimiţit şi în zona de nişă a pescuitului, are  legătură cu probleme de ordin economic, însă este la fel de adevărat că cititorii vor altceva. În primul rând vor informaţie credibilă, în spatele căreia să nu fie sponsorii sau clienţii de publicitate. Teste cu aplicaţii directe în diferite tehnici de pescuit şi o scanare obiectivă şi permanentă a produselor de pe piaţă.

Astăzi, în era internetului, informaţia circulă foarte repede şi este puţin probabil ca pescarii să nu fie la curent cu noutăţile, cu ofertele. Dar toate produsele, echipamentele magazinelor virtuale on-line sunt nişte simple imagini. Toate nălucile, pungile cu nade, firele sau undiţele dintr-un magazin real sunt simple obiecte. Adevărul despre imaginile sau obiectele pe care ai dat bani ca să le ai va ieşi la iveală abia după câteva partide de pescuit. Ideea este că nu trebuie să îţi pierzi timpul şi banii pentru a face experimente. Şi – ceea ce este cel mai important – nu îţi poţi permite să ratezi o partidă de pescuit pentru că ai fost păcălit de aparenţele comerciale ale unui fir sau ale unei lansete. Iată de ce există această revistă, care vă va ajuta nu numai să vă îmbunătăţiţi tehnicile de pescuit sau să aflaţi noi destinaţii, ci şi să ştiţi adevărul despre echipamente, indiferent că este vorba despre consumabile sau despre investiţii pe termen lung.

Redactorii noştri vor da o raită prin magazine, vor face achiziţiile exact aşa cum o fac pentru propriile lor „arsenale”, le vor folosi în situaţii reale de pescuit şi vă vor spune “pe bune” dacă merită sau nu să vă puneţi la bătaie bugetele – şi aşa diminuate de recesiune – pentru ele. Vom rupe lansete, vom dezasambla mulinete, vom secţiona năluci aflându-le şi cele bune, şi cele rele, pentru a te ajuta să alegi singur, în cunoştinţă de cauză. Pentru că alături de noi nu vei lua plasă.

Postat de pe 5 Apr 2012, in categoria FARA PLASE. Poti urmari raspunsurile la aceasta postare prin RSS. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

2 Comments for “Fara plase”

  1. muculita

    poate nu va limitati doar la reclama la cele mai scumpe si noi produse… aveti grija si de pescarii de week-end care nu-si permit sa investeasca milioane multe pentru scule profi… multumesc

  2. ppt

    vom trata scule pentru toate buzunarele.


LASA UN COMENTARIU

Log in | Gabfire