Federatie, insolatie, aberatie

Sa faci astazi concurs de pescuit a devenit un act de curaj. Asta pentru ca exista o asa zisa federatie de pescuit care incearca sa-i stranga pe pescari cu jandarmii, cu mascatii, cu Parchetul si cu politistii pe cei care indraznesc sa ia parte la astfel de competitii. Esti pescar si ai facut prostia sa te numesti si sportiv? Atunci iti trebuie certificat de afiliere, CIS, pis, mis si evident patalama de la doctor ca poti practica sporturi fara sa crape ranza in tine.

In plus vine peste tine ditamai Inspectoratul Teritorial de Munca sa-ti ia la control asociatia de pescari damblagii care au crezut ca a pescui e o pasiune nevinovata. Federatia cu pricina nu are alta activitate decat bagatul in puscarie pentru pescarii care reprezinta Romania la Campionate Mondiale, iar ocna, munca silnica pe viata sunt pentru cei care indraznesc sa vina cu o medalie in tara.

Federatia asta merge chiar mai departe si cere FIPS, in numele uzurparii calitatilor oficiale, retragerea titlurilor si medaliilor obtinute de pescarii sportivi romani la competitii internationale.

La ce ape mai avem si la ce pesti inoata prin ele iti vine sa arunci lansetele, sa dai foc la naluci, sa te duci la Federatie si sa iei “federalii” la japca, pe aia care nu au tinut o undita in mana decat la taieri de panglici pentru balastiere chioare, devenite “piste de concurs” in numele unor exploatari ilegale de nisip. Si pana la urma un asemenea gest extrem are circumstantele atenuante ale lipsei de discernamant, pentru ca – nu-i asa? – pescuim intr-o tara de nebuni. 

MALIN MUSATESCU

Postat de pe 24 Jul 2017, in categoria FARA PLASE, SPOT. Poti urmari raspunsurile la aceasta postare prin RSS. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

LASA UN COMENTARIU

Log in | Gabfire