Fire de distanta

4 din cei mai buni aruncatori la distanta din carpfishingul romanesc va vorbesc despre firele pe care le folosesc atat in competitii cat si in pescuitul de zi cu zi. Ce producatori, ce diametre si ce grosimi sunt recomandate pentru lansarile la distanta aflati din rubrica CARPBUSTER realizata de Alex Matea.


COSMIN TUDOR – Take Lineaffe
Din cauza faptului că firele sunt subţiri, controlul asupra peştelui tinde să fie aproape nul şi acesta este motivul pentru care folosesc fire fluo, care să mă ajute atât noaptea, cât şi ziua să văd unde se îndreaptă peştele.

JOHAN KRAUSS – Kryston Krystonite
Am folosit şi diametre foarte mici, precum 0,18 mm sau 0,20 mm, însă nu am fost foarte împăcat cu ele, pentru că niciodată nu eram foarte sigur cât de bine va rezista firul.

SILVIU FLORESCU – Ultima Power Plus
Prefer ca firele pentru acest tip de pescuit să fie incolore, deoarece firele colorate sau cele fluoro conţin coloranţi ce slăbesc rezistenţa firului.

GABI TOMULESCU – Sunline Super Natural Clear
Am pescuit de câteva ori chiar şi cu un diametru mai mic – 0,18 mm –, dar am observat că, faţă de aruncările cu 0,20 mm, nu se câştigă cine ştie ce metri.

 

Postat de pe 10 Jul 2012, in categoria CRAP, SPOT. Poti urmari raspunsurile la aceasta postare prin RSS. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

2 Comments for “Fire de distanta”

  1. George

    Folosesc de aproximativ patru ani Daiwa Tournament fluo cu diametre de 0.28 atunci cand lansez si 0.35 pentru plantat si in locuri cu agatatura. Nu ma gandesc pentru monent sa folosesc fire de 0.20 cu toate ca am vazut ca se castiga considerabil in distanta insa vreau sa stiu cat timp poate fi utilizate aceste fire.

  2. ppt

    Fiecare isi alege diametru de fire in functie de lacul pe care pescuieste. Nu se poate da un timp anume de utilizare firelor insa este recomandat ca dupa maxim 1 an sa fie schimbate, asta depinde insa de numarul partidelor de pescuit.


LASA UN COMENTARIU

Log in | Gabfire