Andrei Vladeanu a fost in culisele Fishing & Hunting EXPO 2017

Aflat la ediția secundă, cel mai mare eveniment de profil din România s-a dezvoltat din toate punctele de vedere. După ce s-a așternut liniștea asupra expoziției din luna martie, feedbackul vizitatorilor, în linii mari, este unul foarte bun. În ceea ce-i privește pe expozanți, părerile sunt împărțite; pe de o parte, cei aflați la prima participare s-au declarat la unison încântați, iar pe de altă parte cei care au fost și la ediția precedentă, cu mici excepții, au spus că se așteptau la mai mult. Haideți să vedem despre ce a fost vorba.

Andrei Vlădeanu vă invită în culisele Fishing & Hunting EXPO!

„A vândut mai bine firma Z, pentru că a avut standul lângă ușă” sau „Noi n-am avut clienți prea mulți pentru că am fost poziționați în al treilea pavilion”, sunt două sintagme pe care le-am auzit destul de des în timpul și la finalul F&H EXPO. Se prea poate să se fi întâmplat așa, iar așezarea în planul expoziției să fi fost un criteriu în ecuația vânzărilor. Habar nu am. Totuși mie îmi pare greu de crezut că în 2017 cineva se poate „împiedica” de un stand cu boilies, de exemplu, aflat lângă o intrare în pavilion și poate cumpăra imediat câteva kilograme, fără să prospecteze și mai departe sau fără să-l mai intereseze brandul. Dacă tot am ales exemplul cu boiliesul, vreau să conchid așa: nu cred că mai există pescari care să cumpere nadă pentru pescuit la crap pe care să nu-l intereseze proveniența sau măcar prețul. Ci care cumpără numai și numai pentru că a găsit marfa la intrarea în expoziție. Prin urmare, eu consider că piața de pescuit din România a ajuns în faza în care, în momentul în care se adună laolaltă aproape toată marfa existentă, cei peste 13000 de oameni care vin să o prospecteze vor alege să cumpere ce doresc, nu ce găsesc. Pentru că deja le găsesc pe toate. Pescarul care vine de acasă pentru un produs al firmei FOX, ca să dau și un singur exemplu punctual, este greu de crezut că va cumpăra ceva similar de la un brand concurent. Iar acest exemplu este valabil și cu boiliesul și cu câte și mai câte. Din acest motiv am introdus în finalul pasajului precedent conceptul „marketing”, pentru că eu consider că – cel puțin la un astfel de eveniment – societățile din domeniu vor începe să culeagă ce au semănat, dacă-mi permiteți expresia.

La Fishing & Hunting EXPO succesul expozanților a fost direct proporțional cu poziționarea pe care o au în domeniu din punct de vedere al vizibilității.

Concluziile lui Andrei, cu exemple punctuale legate de expozanti, pot fi citite in numarul 23 al revistei PPT.

Postat de pe 2 May 2017, in categoria PPT GEAR, SPOT. Poti urmari raspunsurile la aceasta postare prin RSS. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

LASA UN COMENTARIU

Log in | Gabfire