Inceputul unei colaborari de succes

Finele lui 2015 mi-a adus alături ceea ce căutăm de multă vreme – un partener de pescuit. Nu este simplu să stai pe malul apei cu cineva, trei zile sau chiar o săptămână, fără să ai lucruri, valori sau idei comune. Doar simplu fapt că împarți același hobby cu partenerul tău nu este suficient. Este nevoie de mai mult decât atât. Să îl poți trezi la 3 dimineața din sacul de dormit pentru a veni să îți facă poze (zeci) cu peștele pe care tocmai l-ai prins până când ești mulțumit de una dintre ele. Să stea în ploaie minute bune pentru a te ajuta să plantezi lansetele pe furtună. Să te încurajeze atunci când constați, după două zile, că ai greșit strategia de abordare a partidei, pentru că te gândeai prea mult la fata cu care te-ai văzut cu un weekend în urmă și care ți-a sucit mintea.

Atunci când împărțim standul de pescuit, respectăm câteva reguli stabilite încă de la prima noastră partidă împreună. El pescuiește spre stânga, iar eu spre dreapta. El doarme în patul din stânga, eu în patul din dreapta. Fiecare pescuiește cu lansetele lui. Dacă el ia barcă, eu iau motorul și bateria sau invers. Și tot așa… Intrăm pe rând pe apă pentru a ne baliza locuri și fiecare își stabilește strategia de pescuit și prezentarea monturii. Peștele este al celui care a gândit toate acestea, nu al celui care face drillul. Dacă el nu este în stand și are trăsătură pe una dintre lansete, chiar dacă eu scot peștele, fotografia este a lui. Amândoi suntem de părere că este mai important unde plantezi, cât nădești și ce montură folosești, decât un simplu drill de pe mal sau din barcă.

Am ales să pornesc la drum, în sezonul 2016, cu nadă produsă de Ciprian Ene, CPK Carp & More. A fost suficientă o scurtă întâlnire la o cafenea pe Calea Floreasca pentru a stabili termenii contractuali. O astfel de colaborare implica încredere de ambele părți. Încrederea mea în nada oferită de producător și încrederea producătorului investită în mine, ca pescar. Îmi place să cred despre mine că sunt un pescar care, atunci când ajunge pe malul lacului, întreprinde toate cele necesare pentru a prinde pește. Cu siguranță că există și partide ratate, dar, dacă atunci când ajung acasă și verific cardul de memorie al aparatului foto găsesc două sau trei poze de produs de bună calitate, partida care tocmai s-a încheiat a „produs” ceva.

Autor: Lucian Manea

Postat de pe 16 May 2017, in categoria CRAP, SPOT. Poti urmari raspunsurile la aceasta postare prin RSS. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

LASA UN COMENTARIU

Log in | Gabfire