Istoria boiliesului în Romania

Pe la începtul anilor 2000, sârbul Zvonko Milojkovic a fost primul care și-a rulat propriile boiliesuri din ingrediente importate: mixuri, lichide nutritive și arome. Apoi italianul Adriano Musaro a început să se preocupe de elementele pe care le conține un mix de boilies și să-și prepare propriile combinații. 

Cei doi băieți din străinătate naturalizați în țara noastră au fost, din punctul meu de vedere, pionierii boiliesului în România. A urmat subsemnatul, pentru că am avut privilegiul să fiu partener de pescuit în respectiva perioadă cu Zvonko, având acces la o marfă de contrabandă în epocă – ingredientele pentru boilies. Procuram produse SBS din Anglia, via Serbia, pe filiera Zoran Meleg. La scurt timp i l-am prezentat pe Ciprian Ene lui Zvonko, cei doi formând ulterior o echipă, iar eu l-am descoperit pe un alt puști, Bogdan Drăgan, care mi-a devenit partener. Cipică și sârbul au continuat să ruleze boilies cu ingrediente SBS și Solar, iar eu cu Maimuțoiul Mic am lansat în 2007 prima gamă românească de nadă sub brandul Senzor. Mixurile și substanțele erau ale noastre, din materii prime importate sau produse aici. Am făcut această scurtă introducere pentru a justifica, dacă este cazul, de ce la Fishing&Hunting EXPO pe scenă am urcat împreună cu Bogdan și Cipică pentru a dezbate, trei zile la rând, subiectul „Istoria boiliesului în România”.

După ce ați aflat de unde s-a plecat, în rândurile revistei PPT numarul 23 veti putea vedea unde s-a ajuns.

 

Postat de pe 22 May 2017, in categoria CRAP. Poti urmari raspunsurile la aceasta postare prin RSS. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

LASA UN COMENTARIU

Log in | Gabfire