Istoria competitiilor de Spinning

Pescarii de pretutindeni inteleg prin Spinning pescuitul la naluci cu o mulineta cu tambur fix. in Romania, termenul a fost preluat in mod deformat si se foloseste pentru pescuitul cu naluci in general, indiferent de echipamentul folosit – mulinete cu tambur fix sau rotativ (baitcasting). in consecinta, atunci cand vorbim despre competitii de spinning, ne referim de fapt la competitii de pescuit cu naluci.

Inceputul competitiilor de spinning a fost timid, fiind sustinut exclusiv de catre firmele din domeniu. A urmat comisia de Spinning a AGVPS-ului, condusa de Viorel Teleianu, care a pus bazele primului campionat cu mai multe etape. Adevarata revelatie a Spinningului de competitie a reprezentat-o preluarea organizarii concursurilor de catre asociatiile private, in primavara anului 2006, iar ulterior infiintarea Ligii Romane de Spinning.

Daca si tu esti interesat de competitia din pescuitul la rapitori ai ocazia sa citesti o istorie a acesteia in primul numar al revistei Pescuitul Pentru Toti, intr-un articol de 9 pagini semnat Petre German.

Postat de pe 8 May 2012, in categoria SPINNING, SPOT. Poti urmari raspunsurile la aceasta postare prin RSS. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

LASA UN COMENTARIU

Log in | Gabfire