Montura Drop Jig

Cu Dropshot se pescuieşte lansat, ca la jigging şi pentru că poziţia monturii se apropie de orizontală va fi redusă distanţa cârlig-lest la 15–20 cm. Cârligul este unul de jig (jig hook 90 grade), neturnat. Se pune pe fir un varniş cu un diametru ce permite tragerea acestuia peste ochetul cârligului, apoi se leagă cârligul cu un nod cu buclă dublă. Odată realizat nodul, se trage varnişul pe tijă, până la unghiul de 90 de grade. Varnişul va ţine solidar cârligul cu firul şi va asigura perpendicularitatea acestuia pe firul respectiv când este tensionat. Se poate pescui atât cu echipament de baitcasting, cât şi cu unul de spinning, folosindu-se fie exclusiv fir multifilament, fie un leader de 40–50 cm din fluor-carbon (dacă apa în care se pescuieşte este transparentă). Lestările vor fi între 7 şi 14 g, dar pot depăşi aceste valori atunci când este vânt sau se pescuieşte la adâncimi mai mari de patru metri.

Am numit montura cu pricina Drop Jig, pentru că foloseşte cârligul clasic de jig. Ea poate fi folosită inclusiv cu o tehnică de jigging pur-sânge, când şalăii sunt activi şi preferă mai curând prăzile suspendate deasupra substratului decât în substrat. În general, vă recomand să pescuiţi mai întâi cu jig, ca nălucă de explorare, pentru a localiza şalăii, apoi folosiţi Drop Jigul pe zonele cu răspuns pentru a creşte rata capturilor. (Mălin Mușatescu)

Detalii despre montura si avantajele folosirii acesteia si pasii care trebuie urmati pentru realizarea ei  puteti vedea in numarul 1 al revistei Pescuitul pentru toti.

Postat de pe 5 Jun 2012, in categoria SPINNING, SPOT. Poti urmari raspunsurile la aceasta postare prin RSS. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

1 Comment for “Montura Drop Jig”

  1. Emilian

    Trebuie incercat …..


LASA UN COMENTARIU

Log in | Gabfire