Pescuit la Pleasa

In primul numar al revistei Pescuitul pentru toti, Gabi Tomulescu și Vasile Ivan Baboieru ne împărtășesc din experiența lor și ne arată ponturi interesante pentru temperaturi scăzute. O partidă blitz de pescuit la crap, pe un lac de lângă Ploiești, din care putem reține chestiuni detaliat prezentate.

Lacul Pleaşa se află în imediata apropiere a oraşului Ploieşti, accesul făcându-se din DN 1 A Ploiești – Vălenii de Munte, prin comuna Blejoi. După trecerea podului peste râul Teleajen se face la dreapta şi se merge pe drumul comunal, pe sub pod. După aproximativ 1000 metri, baza se gaseşte pe partea stânga. Accesul dinspre DN 1 B Ploieşti – Buzău se realizează pe drumul comunal 59, pe lângă parcul Stere, prin colonia Pleaşa, pe lângă fabrica de alcool Alexandrion. Dupa trecerea de Alexandrion pe partea dreapta, la cca. 500-800 metri se află intrarea în baza Pleaşa. În acest moment în cadrul complexului se efectuează lucrări pentru transformarea a 3 bazine într-un singur lac de peste 20 de hectare. La finalul toamnei trecute s-au făcut populari succesive cu peste 12 tone de crap comun şi salonta, cu media de 6,5 kg greutate. Există şi 200 de exemplare de crap peste 10 kg, plus 20 de somni de peste 25 kg. Administratorii au spus ca la debutul sezonului de pescuit (1 mai) vor exista 50 de pontoane (fiecare cu grătar), situate la 50 m distanţă unul faţă de celălalt, două parcări păzite, o insulă (doar pentru abonaţi), wireless pe tot lacul, zonă de agreement pentru copii, bufet.

Postat de pe 20 Jan 2012, in categoria VIDEO. Poti urmari raspunsurile la aceasta postare prin RSS. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

LASA UN COMENTARIU

Log in | Gabfire