10 sfaturi: cum sa prinzi mai mult peste la feeder

Claudiu Banu ofera pasionatilor de pescuit, aflati la inceput de drum, cateva sfaturi care le arata cum sa prinda mai mult peste la feeder.

Fii pregătit.
Arată-mi ce trusă de pescuit ai, ca să-ți spun ce fel de pescar ești. Și mai ales am să-ți spun cât timp câștigi sau pierzi la fiecare partidă. Nu aștepta să ajungi pe apă pentru a-ți lega cârligele sau pentru a-ți pregăti monturile. Organizează-te din timp, creează-ți rutine și vei petrece mai mult timp pescuind efectiv și mai puțin căutând un pichet prin portbagaj, improvizând o montură, pentru că nu ai cu tine cine știe ce accesoriu. Iar dacă petreci mai mult timp „cu bățul în apă” decât cu el pe mal, categoric vei prinde mai mult pește.

Cine nu pescuiește pe ploaie… nu pescuiește.
Nu există vreme rea la pescuit, există doar echipament inadecvat. Adică haine care nu sunt impermeabile sau poate sunt insuficient de groase. Cizmele și salopetele impermeabile se dovedesc imbatabile atunci când Sfântul proroc Ilie își face simțită prezența. Costumele termale sunt esențiale când frigul își reintră în drepturi. O bluză albă cu glugă te va feri de soarele necruțător al miezului de vară. O umbrelă de nadă va proteja momelile și nada atât de soare, cât și de ploaie. Ignoră aceste aspecte și vei pescui în condiții de inconfort și implicit vei prinde mai puțin peste la feeder.

Vânt prea puternic? Nicio problemă.
Un coșuleț mai greu, fir textil în locul monofilamentului, un vârf puțin mai gros ținut aproape de apă și poți continua partida. Va trebui să lansezi mai în forță decât pe vreme calmă. Dacă pierzi prea mult din precizie încearcă să compensezi lansând ușor în stânga sau în dreapta markerului inițial (în funcție de direcția vântului). Dar pescuitul nu trebuie să se oprească. Alte trucuri „pe vânt puternic” sunt folosirea stabilizatoarelor de vârf, precum Steady-tip-ul de la Nisa, sau „ascunderea vârfului după juvelnic”. Nu dezarma în fața obstacolelor, ci încearcă să găsești soluții să continui pescuitul și vei prinde mai mult pește.

Celelalte 7 sfaturi le puteti citi in numarul 24 al revistei Pescuitul Pentru Toti.

 

 

Postat de pe 31 Jul 2017, in categoria SPOT, STATIONAR. Poti urmari raspunsurile la aceasta postare prin RSS. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

LASA UN COMENTARIU

Log in | Gabfire