Somnul națiunii naște sacoșă

Dacă propunerile Rezervației Biosferei Delta Dunării privind Ordinul Comun de Prohibiție (Ministerul Mediului – Ministerul Agriculturii) vor fi acceptate, atunci sezonul de pescuit va fi prelungit cu mai bine de două luni și asta deoarece va fi permis pescuitul la știucă, în regim no kill doar cu năluci, în perioada prohibiției generale. Dar acest lucru nu a fost sesizat din cauza vacarmului iscat de cei care nu acceptă ideea unei alte propuneri la această lege, mai exact catch & release la știucă, șalău, crap și somn pe teritoriul Deltei Dunării. Cu argumente sau fără, înjurând sau cu duhul blândeții, academic sau agramat, mulți și-au dat cu părerea în mediul virtual.

Somnul națiunii naște sacoșă

Ba chiar un „sportiv” din Tulcea a inițiat o campanie de strângere de semnături pentru abolirea… propunerii. Vreo 300. Asta este mai puțin important însă, în schimb ceea ce contează este faptul că sacoșarii nu mai pot să se ascundă în anonimatul vinovăției generale. Cei care vin la pescuit doar pentru a umple o barcă cu mârlițe, un sac cu ciortănică și găleți cu somotei de o vară sunt nevoiți acum să ridice piatra cu mânie proletară. Să invoce Constituția, să lupte pentru dreptul lor de a prăji ce prind și mai mult decât atât. Pentru că astăzi a venit momentul în care nu mai poți pune în același borș pasiunea cu foamea, grobianismul cu sportivitatea, ignoranța cu educația și trofeul cu saramura.

Vilegiatura în Deltă încheiată cu un portbagaj de fileuri de pește iese astfel din sfera turismului, a activității recreative. Este un proces dureros, dar necesar.

Postat de pe 21 Dec 2017, in categoria FARA PLASE, SPOT. Poti urmari raspunsurile la aceasta postare prin RSS. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

LASA UN COMENTARIU

Log in | Gabfire