Sub semnul peștelui

Dacă citiți aceste rânduri înseamnă că mayașii au greșit. Putem respira ușurați pentru că problemele esențiale ale omenirii, de la încălzirea globală la criza economică mondială, își pot vedea în continuare de treabă. Sunt din păcate mulți cei care cred că vom merge iarăși și iarăși la pescuit, făcând bășcălie de o apocalipsă care nu a mai venit. Ei bine, duceți-vă pe malul apelor publice de la noi și o să vă convingeți că a trecut totuși razant peste ele sfârșitul lumii. Chestia asta nu a rămas fără urmări, căci colcăie dracii cu chip de om, de la Giurgeni până la Sulina și de la Bicaz până pe Someș, cu „greble”, năvoade, „bombe”, vârșe, „parașute” și aparate de curentat. Unelte ale Satanei aruncă în bezna țevilor hidrocentralelor râurile de păstrăv, și să știți că nici măcar carasul nu mai crede în virtuțile Raiului, hăituit de plasele monofilament ale păcătoșilor până în cea mai mocirloasă și anonimă baltă. Judecata de apoi a braconierilor, a sacoșarilor, a piscicultorilor interlopi sau a concesionarilor păgâni nu a mai venit, sau dacă a venit, s-a finalizat cu NUP, pentru că până la Dumnezeu te mănâncă sfinții. Așadar nu ne rămâne, nouă credincioșilor cu lansetă și undiță, decât să ținem post în prohibiție și să eliberăm în continuare capturile, așteptând ziua în care cherhanagiul – în pielea lui de profet mincinos – va încerca în zadar să hrănească toate piețele negre din această țară cu un singur pește. Ultimul.

Postat de pe 18 Dec 2012, in categoria FARA PLASE. Poti urmari raspunsurile la aceasta postare prin RSS. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

2 Comments for “Sub semnul peștelui”

  1. Stefanescu Darie

    Multumim pentru calendar,pe praful asta..un gest la care nu te-astepti!Revista voastra superba nu se mai gaseste in SelGros,se pare ca astia si-au desfintat tot standul de presa,in schimb am gasit-o intr-un magazin din incinta Real-ului.Tot acolo se vindeau “la pachet” revistele aparute pana acum din Pescuitul pentru toti.La Brasov un mall a dat faliment si unul a luat foc!Mai avem unul,iar ala e cam gol in cursul saptamanii…!Cel putin aici la noi,toate vanzarile scad si dupa unii asta n-ar fi fundul gropii,ci doar stratul de bidoane…apa imputita urmeaza,iar dupa aia,sa vezi namolu toxic!!

  2. iata ca a trecut mai bine de un an si nimic nu s-a schimbat in bine, ba din contra! noroc cu acel ultim peste care inca se mai piteste prin apele patriei noastre!


LASA UN COMENTARIU

Log in | Gabfire