Ultimii crapi ai sezonului de pescuit

Pescuitul pe timp rece este unul extrem de frumos, fiind destul de diferit de cel practicat în timpul sezonului, iar dacă este realizat corect și cu atenție, atunci poate oferi rezultate remarcabile.

Fie că vorbim despre un pescuit realizat primăvara devreme sau toamna târziu, apa este rece, iar temperatura apei este cea care determină efectiv toate acțiunile crapilor. Într-o astfel de perioadă pofta de hrănire a peștilor este redusă, iar metabolismul lor este încetinit, iar aceste două motive fac ca pescuitul să fie unul ceva mai greoi și care presupune mai multă atenție, pentru a nu rata o partidă de pescuit care și așa este dominată de frig.

MONTURI ȘI MOMELI DE CÂRLIG MAGGOT CLIPS!

Este clar, presupun, pentru orice pescar că, prin utilizarea cârligelor mai mici, numărul trăsăturilor crește, chiar dacă într-un astfel de caz putem agăța mai repede peștii mai mici ori carași sau plătici, însă acest aspect, într-o perioadă dominată de frig, nu prea mai contează pentru mine. Principalul motiv pentru care mă duc la pescuit este să prind, abia într-un plan secund, după ce îmi îndeplinesc prima parte, încerc să prind și câteva exemplare ceva mai grele. În ambele variante de atac, prefer ca rig-urile să fie cât mai apropiate de nada de pe arc/plumb. În acest mod, dacă se află câțiva crapi curioși prin zonă, aceștia se vor înțepa rapid și astfel îmi voi da seama mult mai repede de zonele frecventate de ei și în același timp de ceea ce preferă. Vă spuneam mai sus că într-o astfel de perioadă momelile flotante și cele vii sunt extrem de prinzătoare. Viermii sunt extrem de buni, iar dacă îi faci să fie și mai ușor de aspirat de către crapi, cu atât mai bine.

MAGGOT CLIPS!

Consider Maggot Clipsurile ca fiind extrem de folositoare, la fel și viermii artificiali flotanți, iar prin combinarea lor vei putea avea lângă momitor o mică sferă mișcătoare, superatractivă și care îți va aduce ceva mai multe trăsături. Așa am procedat și eu cu două lansete, iar viermușii nu m-au dezamăgit nici de această dată, fiind momeala care mi-a adus, pe perioada zilei, cele mai multe trăsături. Legarea se face foarte ușor, clipsul se atașează printrun nod simplu de firul de păr, iar prin acul clipsului se înfig unul câte unul viermușii care vor atârna pe tija metalică.  

Despre nada adecvata unor astfel de partide și aditivarea ei puteti citi în numărul 26 al revistei PPT in articolul Ultimii crapi ai sezonului

 

Postat de pe 3 Jan 2018, in categoria CRAP, SPOT. Poti urmari raspunsurile la aceasta postare prin RSS. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

LASA UN COMENTARIU

Log in | Gabfire