Un singur pește, mai multe competiții

În SUA existau până în 2012 două turnee majore de pescuit la bass, Bassmaster – cu mai multe divizii, dintre care cea mai importantă este Bassmaster Elite Series și FLW, de asemenea cu mai multe divizii, prima dintre ele fiind FLW Majors. Aceste turnee au și câte un concurs premium, Bassmaster Classic respectiv Forrest Wood Cup, cu premii de milioane de dolari, în care simpla calificare este un motiv de laudă pentru pescarii de peste ocean. Începând din 2012, o nouă competiție a acaparat atenția “ultrașilor’’: Major League Fishing. Cu reguli mult schimbate față de cele două competiții existente, cu o participare redusă pe criterii invitaționale, doar 24 de pescari, MLF a suscitat un interes enorm încă de la aceasta primă ediție.

 Cum transformi 23,40 kg de bass în 500.000 de dolari

După două ediții ale Bassmaster Classic câștigate consecutiv de Kevin Vandam, învingătorul de anul acesta este Chris Lane. La capătul celor trei manșe de pe Red River Chris a adunat 23,40 kg, cantitate ce a valorat pe prima treaptă a podimului nu mai puțin de 500.000 de dolari. De meționat și faptul că Skeet Reese – unul dintre cei mai importanți pescari din ultimii ani în Bassmaster – nu s-a calificat la această ediție Bassmaster Classic.

NEW Major League
Lansat de Outdoor Channel în luna martie a acestui an, Major League Fishing este un nou concept în ceea ce privește concursurile la bass din SUA. Față de competițiile clasice în care punctează cei mai grei 5 pești, în Major League Fishing câștigă cine prinde cel mai mult în trei zile de concurs. Fără antrenament, fără să cunoască zona în care vor pescui, din bărci echipate identic puse la dispoziție de organizatori, concursul a reunit la start 24 dintre cei mai cunoscuți pescari de bass pe lacul Amistad, Texas. Câștigătorul primei ediții a fost Brent Ehler, unul dintre protagoniștii FLW din ultimii ani, care în finală s-a impus în mod categoric în fața celebrilor  Kevin VanDam, Mike McClelland și Kelly Jordon.

Difuzate în exclusivitate pe internet, etapele Major League Fishing pot fi urmărite în sistem pay-per view la adresa www.majorleaguefishing.com

Clasament final Major League ediția I

  • 1: Brent Ehrler, 52.25 pounds, 29 pești
  • 2: Kevin VanDam, 43.50 pounds, 26 pești
  • 3: Mike McClelland, 32.50 pounds, 18 pești
  • 4: Kelly Jordon, 25 pounds, 13 pești
Postat de pe 31 Mar 2012, in categoria DIVERSE. Poti urmari raspunsurile la aceasta postare prin RSS. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

LASA UN COMENTARIU

Log in | Gabfire