Vară cu fire încinse

apa

Dacă în vara asta găsiți o apă care vă poate susține speranțele și dragostea pe care o aveți pentru pescuit și pești, atunci e bine. Să ne spuneți și nouă, dar mai în secret, pentru că altfel vor da năvală cohortele de pescari care o ard la cărășeală pe bălți cu bon și totul la sacoșă. De ei trebuie să ferim puținele ape care au mai rămas cu pește în ele, și de satele înfometate, și de braconierii electrici, și de plăsarii decerebrați, și de jepcari, și de cherhanagii, și de crapii chinezești care au transformat 90% din apele „cu patron” în tulbureli mizerabile, cu aspect de hazna.

Și ar mai trebui să apărăm apele din România de ANPA, de Ministerul Mediului, de guvernanți, de primari, de balastiere și – să zicem și asta – de noi înșine. Și dacă vi se pare că e prea mult, atunci mergeți fraților la pescuit în Bulgaria, Serbia, Ungaria, Slovacia, Slovenia, acolo unde apele sunt respectate… Ca să nu zic să mergeți mai departe, spre Spania și Suedia, să descoperiți paradisuri lacustre pe care noi le-am pierdut, peisaje superbe și mult, mult pește. Pentru că ei, ca și noi de altfel, pescari ai acestei tagme nebune, trăiesc în țările pe care le merită. Restul e tigaie.

Postat de pe 25 Jun 2014, in categoria FARA PLASE, SPOT. Poti urmari raspunsurile la aceasta postare prin RSS. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

LASA UN COMENTARIU

Log in | Gabfire